Przebudowa pomieszczeń budynku szkoleniowego nr 91 CSWIICH we Wrocławiu

Przebudowa pomieszczeń budynku szkoleniowego nr 91 CSWIICH we Wrocławiu

Inwestycja dotyczyła przebudowy pomieszczeń budynku dydaktycznego do szkolenia żołnierzy we Wrocławiu. Obiekt składał się z piwnicy i pięciu kondygnacji naziemnych. 

Budynek wykonany w technologii przemysłowej żelbetowej szkieletowej (słupowo-ryglowej) składający się z siedmiu oddylatowanych od siebie członów połączonych holem w którym jest usytuowana niezależna konstrukcja klatki schodowej ze świetlikiem. Część wschodnia o długości 44,22 m jest dwukondygnacyjna (piwnica+parter), część środkowa sześciokondygnacyjna składa się z czterech identycznych bloków ustawionych względem siebie na planie kwadratu zamykając w środku przestrzeń hallu z klatką schodową. Hall zamknięty jest górą świetlikiem czterospadowym na planie kwadratu.

W części zachodniej zlokalizowania jest dwukondygnacyjna sala audytoryjna na 364 miejsca siedzące montowane kaskadowo na 14 poziomach o stałej różnicy wysokości 16 cm. Siódmym członem budynku jest wąski (180 cm) łącznik, komunikujący część główną (6-kondygnacyjną) z salą audytoryjną. W części zachodniej kompleksu budynku zlokalizowano dwukondygnacyjną salę audytoryjną na 364 miejsca siedzące montowane kaskadowo na 14 poziomach o stałej różnicy wysokości 16 cm. Budynek główny połączono z salą audytoryjną wąskim (180 cm) łącznikiem komunikacyjnym. 

Start realizacji: 2015
Koniec realizacji: 2016
Kubatura: 61 549 m3
Powierzchnia: 11 763 m2
zamknij Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza zgodę na ich użycie.